Naar de inhoud Naar zoeken Naar hoofdmenu
Home » Nieuws » Bericht

Huurtoeslag 2024

Algemeen

Dit jaar hebben weer meer mensen recht op toeslag, doordat de inkomensgrens voor de meeste toeslagen hoger ligt dan in 2023. Alleen voor zorgtoeslag geldt dit niet.

Huurtoeslag
De verhoging geldt dus ook voor de huurtoeslag. Hoe hoog je huurtoeslag is, hangt af van de hoogte van je huur, leeftijd en de samenstelling van je gezin. Ontvang je nog geen huurtoeslag? Maak een gratis proefberekening om te zien of je in jouw specifieke situatie huurtoeslag kunt krijgen.

Toeslag aanvragen 
Ontvang je nog geen toeslag, maar lijk je hier op basis van de proefberekening wel voor in aanmerking te komen? Laat geen geld liggen waar je recht op hebt en vraag de betreffende toeslag meteen gratis aan via de website van Dienst Toeslagen.

Dit hoef je maar één keer te doen, dus niet ieder jaar opnieuw.

Wijzigingen doorgeven
Wel is het belangrijk om wijzigingen in je werk- of privésituatie direct door te geven. Ga je bijvoorbeeld meer, minder of voor jezelf werken? Verandert de hoogte van je huur, ga je samenwonen of scheiden? Dan kan dit invloed hebben op de hoogte van je toeslag. Voorkom dat je achteraf toeslagen moet terugbetalen en geef deze wijzigingen binnen vier weken door aan de Dienst Toeslagen.