Naar de inhoud Naar zoeken Naar hoofdmenu
Home » Nieuws » Bericht

Japanse duizendknoop

Algemeen

Schadelijke Plant
De Japanse duizendknoop is een snelgroeiende, invasieve plant die ernstige schade kan veroorzaken aan woningen, leidingen en bestrating. Ook verstikt deze andere planten, bloemen en struiken. Als deze plant in uw tuin groeit, adviseren wij u om deze onmiddellijk te verwijderen.

Groei en Ontwikkeling
De Japanse duizendknoop groeit van april tot november. In april verschijnen de rode stengels, die snel uitgroeien tot groene bladeren van 5–12 cm. De plant kan wel 3 meter hoog worden. In augustus bloeit de plant met kleine crèmekleurige bloemen. Tijdens de winter sterft de plant bovengronds af, maar de verdorde stengels blijven staan.

De Japanse duizendknoop herkennen
De plant is herkenbaar aan zijn groene bladeren met opvallende rode nerven in het voorjaar. In het najaar bloeit hij met witte bloemen. De stengels hebben roodachtige vlekken of strepen. Bekijk de bijgevoegde foto’s voor een beter beeld of zoek op internet naar de Japanse duizendknoop om meer foto’s te zien.

Stappenplan voor Verwijdering
Als u Japanse duizendknoop in uw tuin heeft, raden wij aan deze direct te verwijderen. Volg hiervoor deze stappen:
1. Knip de plant tot op de grond af en herhaal dit elke week. Dit put de plant uit, waardoor hij uiteindelijk verdwijnt.
2. Naast het afknippen kunt u de wortels zorgvuldig uitgraven of kokend heet water over de plant gieten.

Let op!
Het groenafval van deze plant mag absoluut niet op de composthoop, in de groene container of in de openbare ruimte worden gegooid. Doe de plant(resten) bij het restafval. Zelfs kleine stukjes van de plant kunnen ergens anders namelijk snel nieuwe planten vormen. Zo voorkomt u verdere verspreiding van de plant.

Meer Advies
Voor meer advies kunt u contact met ons opnemen.
Als u de plant in de openbare ruimte ziet, meld dit dan direct bij de gemeente of via de Fixi App.