Naar de inhoud Naar zoeken Naar hoofdmenu
Home » Nieuws » Bericht

Moeite met rondkomen? Kijk hier van welke regelingen u wellicht gebruik kunt maken

Algemeen

Heeft u moeite om financieel rond te komen? Er zijn verschillende regelingen waar u dan misschien gebruik van kunt maken. Wij hebben ze voor u op een rij gezet.

Komt u in de problemen om uw huur te betalen?
Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met donderdag tussen 8:30 en 16:30 uur en op vrijdag tussen 8:30 en 12:00 uur op telefoonnummer 0227-594620 (keuze 3). U kunt uw vraag ook stellen via onze website. Of stuur een e-mail naar info@beterwonenhippo.nl.

Vroegsignalering
Vroegsignalering betekent het zo snel mogelijk aanpakken van betaalachterstanden bij vaste lasten partners. Vaste lasten partners zijn de woningbouwverenigingen, zorgverzekeraars, waterleveranciers en de energiebedrijven. Hier zit een idee achter. Hoe sneller wij in contact komen met iemand die een achterstand heeft, hoe minder hoog de achterstanden vaak zijn. Het is dan gemakkelijker op te lossen.

Sinds 1 januari 2021 moeten vaste lasten partners achterstanden bij de gemeente melden. Dit zijn ze verplicht bij wet. Beter Wonen meldt elke maand de achterstanden aan gemeente Hollands Kroon. Team Schulddienstverlening neemt contact op met de inwoner om te kijken of zij kunnen helpen.

Heeft u vragen over vroegsignalering neem dan contact met gemeente Hollands Kroon op. U bereikt hen via het algemene nummer 088-321 5000 of via schulddienstverlening@hollandskroon.nl.

Heeft u schulden en komt u er zelf niet meer uit?
Heeft u vragen over uw geldzaken? Vindt u het fijn daar met iemand over te praten? Ook helpt de gemeente met tips en adviezen over geld. Deze hulp is gratis. Neem contact met hen op via telefoonnummer: 088-321 5000.

Tijdelijke regeling: eenmalige toeslag voor het betalen van de energierekening
De energiekosten zijn fors gestegen. Daarom heeft de overheid besloten dat inwoners met een inkomen tot 120 % van het minimumloon recht hebben op een eenmalige energietoeslag van €1300,-. Deze energietoeslag moet u wel zelf voor 1 januari 2023 aanvragen. Dit kunt u doen via Eenmalige energietoeslag | Hollands Kroon

In onderstaande tabel ziet u tot welk inkomen u recht heeft op deze toeslag. Let op! Dit zijn netto bedragen. Dus de bedragen zoals ze op uw bankrekening worden bijgeschreven. De andere voorwaarden leest u in een folder van Rijksoverheid via deze link Folder energietoeslag A5 formaat | Publicatie | Rijksoverheid.nl

AOW-leeftijd Geen AOW-leeftijd
Alleenstaande €1.397 €1.256
Gehuwd of samenwonen €1.893 €1.795

Gemeentelijke regelingen
Naast de landelijke toeslagen zijn er ook een aantal gemeentelijke regelingen waar u misschien wel aanspraak op kunt maken, zoals bijvoorbeeld:

  • Bijzondere bijstand
  • Collectieve zorgverzekering
  • Goedkope energie
  • Meedoen Hollands Kroon
  • Voedselbank
  • Individuele inkomenstoeslag

Extra uitleg over deze regelingen kunt u terugvinden via: Extra bij laag inkomen / bijzondere bijstand | Hollands Kroon
Heeft u verder nog vragen over één van deze gemeentelijke regelingen? Neem dan contact op met uw gemeente!

Er zijn ook landelijke regelingen welke u kunnen helpen
De Belastingdienst betaalt soms mee aan bepaalde kosten als uw inkomen laag is. Er zijn 4 verschillende toeslagen waar u misschien wel recht op heeft.

  • Huurtoeslag
  • Zorgtoeslag
  • Kinderopvangtoeslag
  • Kindgebonden budget

Op  Alles over toeslagen! (uitlegtoeslagen.nl) vindt u een duidelijke uitleg over deze toeslagen. En op www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening maken.

De volgende websites kunnen u helpen zelfstandig tot een oplossing te komen: