Naar de inhoud Naar zoeken Naar hoofdmenu
Home » Nieuws » Bericht

Laat de zon maar schijnen!

Magazine

Toen huurders Elisa Kool en Remco Zwart vanuit de woningbouwvereniging het duurzaamheidspakket kregen aangeboden, hoefden ze daar niet lang over na te denken: kom maar op met die zonnepanelen en vloerisolatie! Inmiddels liggen de panelen op het dak en later dit jaar volgt de vloerisolatie.

Elisa werkt als secretaris bij het Centraal Orgaan opvang azielzoekers en Remco werkt bij het Marinebedrijf. Samen wonen ze al ruim tien jaar aan de Zuidwalstraat in Den Oever. Net als veel van hun buren zagen ze het duurzaamheidspakket als een mooie kans. Elisa: “De meeste daken in onze straat zijn voorzien van zonnepanelen, dus de animo was groot. Zo’n verduurzaming werkt twee kanten op. We hebben minder kosten én het is goed voor het milieu. Ja, dat was een bewuste keuze, die echt niet alleen over geld gaat. Zo vangen we ook regenwater op om de tuin mee te sproeien en we hebben geen droger – alles gaat aan de waslijn. Het is trouwens óók weer niet zo dat we drie truien aandoen zodat de verwarming uit kan blijven, maar alles wat je wel kunt doen is mooi meegenomen vind ik.”

Tegenover de duurzaamheidsmaatregelen staat een kleine huurverhoging. Elisa: “Het idee is dat het bedrag van de huurverhoging ruimschoots wordt gecompenseerd door de besparing op de energiekosten dankzij de zonnepanelen. We hebben de zonnepanelen pas een paar maanden dus een echte berekening kunnen we nog niet maken, maar we zien wel dat we op zonnige dagen twee keer zoveel stroom opwekken dan we gebruiken. Na een jaar weten we precies hoeveel we hebben bespaard – ik ga in elk geval wel van een besparing uit. Als ik dan na de vloerisolatie dan ook nog eens minder koude voeten heb, ben ik meer dan tevreden!”