Naar de inhoud Naar zoeken Naar hoofdmenu

Hulp bij betalen

Home » Ik ben huurder » Betalen en geldzaken » Hulp bij betalen
Hulp bij betalen

Wat gebeurt er als u de huur niet betaalt?

Het kan voorkomen dat het niet lukt om op tijd uw huur te betalen. Neem in dat geval direct contact met ons op, zodat we samen een passende oplossing kunnen zoeken. U kunt ons telefonisch, via WhatsApp of via e-mail bereiken.

Wanneer u uw huur niet betaalt zullen wij u aanmelden bij de gemeente Hollands Kroon voor hulpverlening. Wij geven dan uw naam, adresgegevens en de hoogte van uw betalingsachterstand door, zodat de gemeente contact met u kan opnemen. Als u hiertegen bezwaar heeft, geef dit dan aan ons door.

Als u de huur niet betaalt en er geen passende oplossing gevonden kan worden, zijn wij genoodzaakt een deurwaarder in te schakelen. De kosten die hiermee gepaard gaan komen voor uw rekening. In het uiterste geval kan het niet betalen van de huur leiden tot ontbinding van de huurovereenkomst en huisuitzetting. Zorg daarom altijd dat u contact met ons opneemt bij betalingsproblemen.

Tips

De gemeente Hollands Kroon heeft een team Schulddienstverlening, wat u graag op weg helpt als u er zelf financieel niet uitkomt.

De volgende websites kunnen u helpen zelfstandig tot een oplossing te komen: