Naar de inhoud Naar zoeken Naar hoofdmenu

Huuraanpassing

Home » Ik ben huurder » Betalen en geldzaken » Huuraanpassing
Huuraanpassing

Huurbeleid

De betaalbaarheid voor onze huurders in combinatie met de lokale woningmarkt vraagt om een gematigd huurbeleid. De wettelijke beleidsruimte voor huurverhoging wordt door ons dan ook niet volledig benut. Het huurbeleid is gericht op een goede verhouding tussen de huurprijs en de kwaliteit van de woning. We streven ernaar om het grootste deel van de woningen beschikbaar te houden voor onze primaire doelgroep (huurtoeslaggerechtigden).

De huurprijzen van de woningen van Beter Wonen behoren gemiddeld genomen tot één van de laagste van Nederland. Het huurbeleid van Beter Wonen is erop gericht de huurstijging te beperken tot de minimaal noodzakelijke verhoging die benodigd is om het onderhoud en de (duurzaamheids) investeringen te bekostigen.

De jaarlijkse huuraanpassing gaat in op 1 juli. Wij informeren onze huurders jaarlijks uiterlijk 1 mei over de jaarlijkse huuraanpassing.

Maximale huurprijs

De maximale huurprijs van een woning is vastgesteld volgens de methode van woningwaardering. Dit stelsel drukt de kwaliteit van een zelfstandige woning uit in een puntenaantal. De grootte van de woning en de aanwezige voorzieningen spelen hierin een belangrijke rol. Hoe meer punten een woning krijgt, hoe hoger de maximale huur.