Naar de inhoud Naar zoeken Naar hoofdmenu

Zorgen om en voor uw buren

Home » Ik ben huurder » Mijn buurt » Zorgen om en voor uw buren
Zorgen om en voor uw buren

Maakt u zich zorgen om uw buren? Wij raden u in eerste instantie aan om in gesprek te gaan met uw buren over uw zorgen. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met ons om uw zorgen te uiten, zodat we gezamenlijk kunnen nadenken over een oplossing.

Binnen de gemeente Hollands Kroon zijn diverse organisaties actief die ondersteuning kunnen bieden aan kwetsbare en hulpbehoevende inwoners.

Incluzio Hollands Kroon

Incluzio Hollands Kroon levert sinds 1 juli 2016 zorg en hulp aan iedereen in de gemeente Hollands Kroon. Hierbij gaat het om alle taken in de Jeugdzorg en Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). De wijkteams hebben daarbij een belangrijke functie.  Wijkteammedewerkers kunnen mét de inwoners bepalen of en welke zorg nodig is. Zo is er ruimte om bewoners op maat te helpen.

Bij het wijkteam werken professionele mensen met veel ervaring in de zorg, welzijn en wonen. Zij helpen iedereen die extra hulp kan gebruiken. Dit kan in de eigen omgeving of door verbinding te maken met een voorziening in de buurt. Ook wanneer er meer gespecialiseerde zorg of hulpmiddelen nodig zijn, helpt Incluzio.

Incluzio Hollands Kroon heeft speciaal aandacht voor de ontwikkeling en veiligheid van kinderen en jongeren. Hulp voor jongeren is goed afgestemd met andere hulpverleners in het gezin. Denk hierbij aan veiligheid, onderwijs, werk en inkomen, maatschappelijke hulp, (jeugd)gezondheidszorg en wonen.
Meer informatie over wat Incluzio voor uw of uw buren kan betekenen vindt u op de website Incluzio Hollands Kroon.

Wonen Plus Welzijn

Wonen Plus Welzijn biedt ondersteuning aan mensen om hen zo lang mogelijk en volwaardig mee te kunnen laten draaien in de samenleving. Wonen Plus Welzijn heeft servicepunten op diverse locaties en organiseert samen met vrijwilligers diverse diensten en activiteiten.

Het doel is om mensen in kwetsbare posities te ondersteunen en begeleiden naar behoud of het bereiken van zelfstandigheid. Meedoen staat daarbij voorop, ieder mens heeft kwaliteiten en wordt gestimuleerd om mee te doen met zijn eigen kunnen in zijn eigen omgeving.

Ook zijn er Inloopochtenden bij de diverse Servicepunten van Wonen Plus Welzijn in de gemeente Hollands Kroon. Het is mogelijk hier anderen te ontmoeten en eventueel wat te lezen of om een spelletje te spelen onder het genot van een kopje koffie of thee. Tijdens deze ochtend is er een vrijwillige ouderen adviseur aanwezig. U hoeft geen lid te zijn om hier aanwezig te zijn.

Wonen Plus Welzijn kan haar leden helpen met onder andere klusjes in en om het huis, vervoer, boodschappenservice, hulp bij tuinonderhoud, persoonlijke administratie en computerondersteuning. Deze ondersteuning wordt geboden door vrijwilligers.

Voor meer informatie met betrekking tot Wonen Plus Welzijn verwijzen wij u naar de website of neem telefonisch contact op.

Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Voor 1 dagdeel of voor langere tijd.

Voor meer informatie over Stichting Present Hollands Kroon verwijzen wij u naar de website.