Naar de inhoud Naar zoeken Naar hoofdmenu

Bij overlijden

Home » Ik ben huurder » Mijn huurcontract » Bij overlijden
Bij overlijden

Huur opzeggen bij overlijden

Als iemand in uw omgeving overlijdt, is dat een verdrietige en ingrijpende gebeurtenis. De nabestaanden hebben vaak veel te regelen, waaronder het voortzetten of opzeggen van de huurovereenkomst.

Als de huurder overlijdt en er blijft niemand in de woning wonen, dan kunt u als nabestaande het huurcontract opzeggen. Hiervoor hebben wij een kopie van de overlijdensakte en de contactgegevens van de persoon die de zaken behartigd nodig.

Als uw partner is overleden en er is sprake van medehuurderschap dan heeft u het recht om in de woning te blijven wonen. U kunt ons per e-mail, op kantoor, telefonisch of via het contactformulier informeren over het overlijden van uw partner. Om de contractuele gegevens goed te verwerken, ontvangen wij graag een kopie van de overlijdensakte.

Staat uw naam niet op het huurcontract en bent u niet getrouwd of geregistreerd partner? Als medebewoner kunt u het huurcontract dan niet zomaar overnemen. Neemt u contact met ons op om de situatie en mogelijkheden te bespreken. De informatie over medehuurderschap vindt u op de volgende pagina: