Naar de inhoud Naar zoeken Naar hoofdmenu

Woningruil aanvragen

Home » Ik ben huurder » Mijn huurcontract » Woningruil aanvragen
Woningruil aanvragen

Wilt u snel een woning vinden die beter aansluit bij uw woonwensen? Dan kan woningruil voor u de oplossing zijn. Hoe gaat woningruil in zijn werk, wat zijn de voordelen en waar moet u rekening mee houden? U leest het hieronder.

Waar begin ik?

Woningruil begint op Ruilmijnwoning.nl. Via WoonmatchKopNH.nl kunt u doorklikken naar Ruilmijnwoning.nl waar u meer informatie krijgt over woningruil. Met één click op de ‘ruilbutton’ gaat u naar Ruilmijnwoning.nl. Op dit platform vindt u een overzicht van woningen die huurders te ruil aanbieden. Het is een soort ‘etalage’ waarin woningen worden geadverteerd. Leuk en interessant om door te kijken voordat u het avontuur aangaat.

Wordt u steeds enthousiaster en ziet u misschien al één of meer woningen die u aanspreken? Dan kan uw zoektocht naar uw ideale woning beginnen. U doet dat door een persoonlijk account aan te maken, want zonder account kunt u geen woning aanbieden en niet reageren op beschikbare woningen. Een account aanmaken is gratis en simpel.

Als u een account heeft aangemaakt, kunt u inloggen en uw woning te ruil aanbieden. Dat doet u door iets over uw woning te vertellen en foto’s te plaatsen. U maakt een aantal foto’s van uw woning en deze kunt u uploaden via uw account. Uiteraard maakt u meerdere foto’s van de woning inclusief de tuin of het balkon. Want hoe meer uw advertentie andere huurders aanspreekt, hoe groter de kans is dat u reacties ontvangt.

Op Ruilmijnwoning.nl staan ook handige tips voor het maken van aansprekende foto’s.

Als u bent ingelogd kunt u de volledige advertenties van andere ruilkandidaten op uw gemak bekijken. Het bijzondere is dat het systeem, vanwege uw zoekprofiel, ‘weet’ waarnaar u op zoek bent. U ziet dus meteen in hoeverre een woning voldoet aan uw woonwensen.

Via Ruilmijnwoning.nl kunt u van woning ruilen met een huurder in uw eigen woonplaats, regio of in andere delen van het land. Het is maar wat uw voorkeur heeft.

Als een woning u aanspreekt, kunt u deze ‘liken’. De aanbieder van de woning ziet dat en zal uw woning gaan bekijken. Geeft de andere huurder uw woning ook een like? Dan kunt u een afspraak maken om elkaars woning te bezichtigen. Dan krijgt u beiden een nog betere indruk van de woning en woonomgeving.

Bent u beiden nog steeds enthousiast? Dan is er een match en kan de aanvraag tot woningruil worden voorbereid. De betrokken woningcorporaties beoordelen de aanvraag. Voldoen beide partijen aan de voorwaarden van de verhuurder, dan kan de woningruil in gang worden gezet.

Heeft u zelf al een ruilkandidaat gevonden en geen gebruik gemaakt van Ruilmijnwoning.nl dan kunt u voor de aanvraag gebruik maken van dit formulier.