Naar de inhoud Naar zoeken Naar hoofdmenu

Huur opzeggen

Home » Ik ben huurder » Mijn huurcontract » Huur opzeggen
Huur opzeggen

Wilt u de huur van uw woning opzeggen?

Het opzeggen van de huur kan op elke dag van de maand. De opzegtermijn is minimaal een maand. Rekening houdend met de opzegtermijn, kunt u zelf de datum van de laatste huurdag kiezen. Valt de laatste huurdag op een feestdag of in het weekend? Dan verschuift de laatste huurdag naar de eerstvolgende werkdag.

U kunt de huur op verschillende manieren opzeggen. Zo kunt u:

  • online het formulier invullen;
  • het formulier in PDF downloaden en invullen;
  • een huuropzeggingsformulier bij ons afhalen en invullen;
  • de huur opzeggen per aangetekende brief met daarin uw naam, huidige adres, uw nieuwe adres en telefoonnummer en de reden van opzegging. De huuropzegging dient altijd ondertekend te worden door alle personen die op het huurcontract vermeld staan.

Wilt u er zeker van zijn dat de brief of het opzeggingsformulier tijdig bij ons binnen is, dan kunt u deze bij ons afgeven.

Ongeveer drie werkdagen nadat wij uw huuropzegging hebben ontvangen en er een voorinspectie is ingepland, krijgt u een schriftelijke bevestiging van de huuropzegging. U ontvangt hierbij informatie over de inspecties en hoe de woning door u opgeleverd moet worden.

Wij voeren eerst een voorinspectie uit in uw woning. We geven daarbij precies aan hoe u uw woning bij vertrek achter moet laten. U hoort dan bijvoorbeeld ook of u zelf aangebrachte wijzigingen mag laten zitten. Op de einddatum komen we nogmaals om de eindinspectie te doen. We controleren of u de woning volgens afspraak achterlaat en u levert de sleutels in. Als de opzichter constateert dat de woning niet wordt opgeleverd zoals vooraf is afgesproken, kunnen wij de (herstel)werkzaamheden aan u doorbelasten. Het overzicht van kosten van (herstel)werkzaamheden treft u hier aan.

U kunt spullen ter overname aanbieden, maar de nieuwe huurder is niet verplicht iets van u over te nemen. Als de nieuwe huurder akkoord gaat met overname legt u deze afspraken vast op het overnameformulier. Gebreken en/of schade aan de woning kunnen niet ter overname worden aangeboden. Overname is iets tussen u en de nieuwe huurder. Wij bemiddelen hier niet in.

De huuropzegging geldt alleen voor uw woning. Als u een garage huurt en u wilt ook van deze garage de huur opzeggen, dan moet u dat afzonderlijk doen. Voor het afsluiten en/of verhuizing van telefoon, gas, water en licht, neemt u zelf contact op met de betreffende bedrijven.

De belangrijke gegevens met betrekking tot de huuropzegging vindt u terug via de volgende link:

Een eenmaal ingevulde huuropzegging kunt u niet meer zelf intrekken. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij dit voor u doen. Neemt u hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 0227 – 59 46 20.