Naar de inhoud Naar zoeken Naar hoofdmenu

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd, zijn een goede manier om woningen te verduurzamen. Ze wekken duurzame stroom op die u niet meer hoeft te kopen van uw energieleverancier. Hierdoor wordt uw energierekening lager. 

Wat leveren zonnepanelen op?  

Het installeren van zonnepanelen levert u direct een besparing van de energiekosten op.
Wel vragen we van u een maandelijkse bijdrage van € 2,50 per paneel per maand. Deze bijdrage is lager dan uw maandelijkse besparing. 

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). De zonnepanelen die wij aanbieden hebben een vermogen van 410 Wp per stuk. Dit houdt in dat zij jaarlijks maximaal 410 kWh aan stroom kunnen opwekken. In Nederland, omdat de zon niet altijd schijnt, houden we als vuistregel aan dat een zonnepaneel ongeveer 90% van zijn vermogen jaarlijks opwekt als deze op het zuiden gericht staan. 

Bijvoorbeeld: Worden er bij u 6 panelen geplaatst? Dan gaan wij uit van de volgende berekening:410 x 90% x 6 panelen = 2.214 kWh per jaar. 

Let op: de daadwerkelijke opbrengst is afhankelijk van de ligging van uw woning, type dak en schaduwbronnen. De opbrengst kan afwijken van bovengenoemde berekening.

Aanbod 

Beter Wonen is druk bezig om zoveel mogelijk woningen te voorzien van zonnepanelen. De meeste huurders hebben hun interesse al kenbaar gemaakt. Het aanbieden van de zonnepanelen gebeurt per complex. De planning is afhankelijk van (toekomstig) groot onderhoud, energielabel en bestemmingsplan van de woning. 

Zodra uw woning in aanmerking komt voor het plaatsen van zonnepanelen, ontvangt u van ons een brief met daarin informatie en een akkoordverklaring. Mocht u interesse hebben dan verzoeken wij u de akkoordverklaring getekend binnen twee weken retour te sturen. 

Onderhoud 

Het goede nieuws is dat zonnepanelen weinig onderhoud nodig hebben. Ze zijn gemaakt van glas en worden met een hellinggeplaatst, dus water, zand en bladeren waaien er meestal gewoon af. Zijn ze vies, dan is een regenbui voldoende om ze weer schoon te spoelen. 

Wij raden daarom af om de zonnepanelen te laten reinigen, om zo beschadigingen te voorkomen. 

Storingen  

Een eventuele storing wordt weergegeven op de display van de omvormer. Wij adviseren u dit regelmatig te controleren. 

Zijn uw zonnepanelen geplaatst door ZonZo en heeft u storing aan uw zonnepanelen en/of omvormer? Neem dan direct contact op met ZonZo en zij helpen u graag verder via telefoonnummer 0228-756447

Bent u er niet zeker van door wie de panelen zijn geplaatst en heeft u een storing? Neem dan contact op met Beter Wonen via onderhoud@beterwonenhippo.nl of telefonisch via 0227-594620  

Vragen 

Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact op met Beter Wonen.  

Handleiding omvormer - Zonzo